Nu een begrafenis? Je kunt ons nu bellen: 088 – 848 82 27 24/7 Online

Veelgestelde vragen over betalen

Hoe kan ik betalen?

Direct betalen 

Je kunt betalen via de site, door het gewenste uitvaartpakket te kiezen, bestellen en vervolgens te betalen via iDEAL, Paypal en Bitcoin. 


Later betalen

Je kunt ook later betalen via iDEAL want als je kiest voor “Later betalen” dan ontvang je na de bestelling een bevestigingsmail met een link naar de online betaalmodule.
Ook kun je later betalen met internetbankieren. Onze bankgegevens vind je op de begroting die je van ons ontvangt. 

Hoe kan ik vooruit betalen?

Je kunt betalen via de site, door het gewenste uitvaartpakket te kiezen, bestellen en vervolgens te betalen via iDEAL, Paypal en Bitcoin. Houd er rekening mee dat prijzen elk jaar kunnen worden gecorrigeerd voor prijsinflatie.

Hoe kan ik in achteraf betalen?

Je kunt ook later betalen via iDEAL want als je kiest voor "Later betalen” dan ontvang je na het bestellen een bevestigingsmail met een link naar de online betaalmodule.
 Ook kun je later betalen met je eigen internetbankieren. Onze bankgegevens vind je op de begroting die je vooraf van ons ontvangt. 

Kan ik in gedeeltes betalen?

Ja het is mogelijk in gedeeltes te betalen. Maar dit altijd na vooraf telefonisch overleg.

Bel gerust 06-4897 4500.


Kan ik met verzekeringspolissen betalen?

Ja, ook al bent je verzekerd, je kunt altijd door ons de uitvaart laten verzorgen. 


Kapitaalverzekering

Heb je een verzekering die een geld bedrag uitkeert, dan kun je zelf de polissen innen.

Wil  of kun je de polissen niet zelf innen, dan kunnen wij dat voor je doen. We maken dan een Akte van Cessie op waarmee je verklaart dat de verzekeraar ons rechtstreeks betaalt. Voor het innen van polissen kunnen wij wel een tarief in verband met het uitzoekwerk. Sommige oude polissen zijn afkomstig van verzekeraars die lang geleden zijn overgenomen of gefuseerd. Het kan behoorlijk veel tijd kosten om uit te zoeken bij welke maatschappij de polis tegenwoordig loopt. Informeer altijd bij ons of er meerkosten zijn aan het innen van polissen. 

Is de waarde van de polissen hoger dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan krijg je van ons of van de verzekeraar geld terug. 

Is de waarde van de polissen lager dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan betaal je bij.


Naturaverzekering

Ook wanneer je een verzekering hebt die geen geld uitkeert maar producten en diensten, een zogenaamde naturapolis, kunnen wij de uitvaart verzorgen. Sommige naturaverzekeraars keren minder geld uit wanneer zij niet zelf de uitvaart verzorgen. Maar door de hogere tarieven die zij hanteren kunnen wij vaak nog steeds de uitvaart voordeliger uitvoeren. 

Is de waarde van de polissen hoger dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan krijg je van ons of van de verzekeraar geld terug. 

Is de waarde van de polissen lager dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan betaal je bij. 

Ik wil de uitvaart regelen maar heb niet de voldoende geld. Wat nu?

Als wel de uitvaart wit regelen maar onvoldoende geld hebt, dan kun je mogelijk aanspraak maken op bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand is er voor situaties waarin mensen kosten moeten maken zonder dat ze er wat aan kunnen doen. De bijzondere bijstand is er voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. Kijk voor informatie op de website van uw gemeente. 


Het is een misverstand om te denken dat, wanneer er onvoldoende geld is, de gemeente de uitvaart wel zal regelen. De gemeente regelt alleen een uitvaart als er niemand van de familie is die opdracht wil geven voor het verzorgen van de uitvaart. In dat geval regelt de gemeente de uitvaart maar zal de kosten daarvan altijd trachten te verhalen op de nabestaanden. Daarom kan het verstandiger zijn om de uitvaart toch zelf te regelen. Want als je alles zelf regelt en er bijvoorbeeld voor kiest om geen plechtigheid en condoleance te houden dan kun je wel eens veel goedkoper uit zijn dan wanneer de gemeente de uitvaart regelt. Krijg ik een begroting?

Ja, je ontvangt vooraf een begroting binnen 24 uur. 


Moet ik achteraf bij betalen?

In principe niet. Alleen zaken die vooraf niet bekend zijn, zoals de consumpties die na afloop van de begrafenisplechtigheid worden gebruikt in de koffiekamer, worden op nacalculatiebasis gefactureerd.