Nu een begrafenis? Je kunt ons nu bellen: 088 – 848 82 27 24/7 Online

Veelgestelde vragen over hoe werkt budgetbegrafenis.nl?

Hoe werkt Budgetbegrafenis.nl?

Op Budgetbegrafenis.nl kun je kiezen uit 3 pakketten met zorgvuldig samengestelde producten en diensten die een waardige begrafenis mogelijk maken voor iedereen.

Pakket Direct: 

Compleet verzorgde begrafenis zonder aanwezigheid van de nabestaanden

Pakket Intiem: 

Compleet verzorgde begrafenis met een kort afscheid voor kleine groep mensen, waarna de begrafenis plaatsvindt met maximaal 8 nabestaanden. De grafgang duurt max 30 minuten.

Pakket Uitgebreid:

Compleet verzorgde begrafenis met een dienst in de aula van de begraafplaats en gebruik van de koffiekamer na afloop.

Elk pakket kun je uitbreiden met de volgende extra mogelijkheden:

 1. Een Akte van Overlijden

 2. Opbaring thuis, verzorgingshuis of elders inclusief vervoer naar de begraafplaats

 3. Rouwbezoek in uitvaartcentrum

 4. Rouwkaarten inclusief opmaak, enveloppen, postzegels en verzending. 

 5. Bloemen 

 6. Professionele dragers

 7. Zorg voor nabestaanden middels een handig boekje of telefonische helpdesk

Nadat je het gewenste pakket hebt gekozen en eventuele extra mogelijkheden, kun je deze gelijk bestellen en afrekenen. Of je kunt er voor kiezen om later te betalen. Wil je liever iemand persoonlijk spreken? Bel dan 088 – 848 82 27

Is Budgetbegrafenis.nl actief in heel Nederland?

Ja, we kunnen je helpen met een begrafenis op elke begraafplaats in Nederland. Nu zijn er inmiddels duizenden begraafplaatsen die allemaal verschillende tarieven hanteren. Budgetbegrafenis.nl gaat uit van een gemiddelde prijs voor een algemeen graf. Is de begraafplaats van jouw keuze duurder? Of wil je een particulier graf in plaats van een algemeen graf? Dan is dat ook mogelijk maar kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Deze worden zonder winstopslag doorberekend. Je krijgt altijd vooraf eerst een offerte.

Waarom is Budgetbegrafenis.nl zo goedkoop?

Budgetbegrafenis.nl maakt slim gebruik maakt van het reeds bestaande aanbod aan begraafplaatsen, uitvaartcentra en (freelance) uitvaartverzorgers. We hebben geen personeel in loondienst maar werken met een selecte groep van lokale freelance begrafenisondernemers, zijn gevestigd in een eenvoudig kantoor en geven geen geld uit aan marketing. Immers onze tevreden klanten zijn de beste reclame. Verder maken we scherpe prijsafspraken met onze leveranciers en begraafplaatsen en daar profiteren onze klanten van.

Is het wel mogelijk goede kwaliteit te leveren voor zulke lage prijzen?

Jazeker, we besparen niet op kwaliteit maar op (onnodige) vaste lasten en marketing. Onze freelance begrafenisondernemers zijn zorgvuldig geselecteerd, gediplomeerd en beschikken over ruime ervaring en de juiste mentaliteit: dienstbaar zijn aan onze klanten. Dat geldt niet alleen voor onze begrafenisondernemers maar ook voor onze toeleveranciers. We doen alleen zaken met betrouwbare leveranciers met een modern wagenpark en keurig geüniformeerde, vakbekwaam en geschoold personeel. Onze streven is ALTIJD de best mogelijke uitvaart voor de families die we bijstaan.


Kan ik ook van Budgetbegrafenis.nl gebruik maken als ik al verzekerd ben?

Je mag altijd zelf bepalen welke begrafenisondernemer de uitvaart van jouw dierbare gaat regelen. Sommige verzekeraars keren minder geld uit, wanneer zij niet zelf de uitvaart mogen verzorgen. Maar dan nog is Budgetbegrafenis.nl de goedkopere keuze omdat onze tarieven veel lager zijn. Het is altijd goed om bij je verzekeraar te informeren wat de consequenties zijn wanneer je voor een andere begrafenisondernemer kiest. Maar laat je niets wijs maken. Je hebt altijd vrije keuze. 


Kan ik mijn begrafenis nu al regelen, ook al speelt het overlijden (voorlopig) nog niet?

Ja, dat kan. Je kunt het uitvaartpakket (direct, intiem of uitgebreid) kiezen en het bestelformulier invullen en, als je dat wilt, ook gelijk betalen. Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen om later te betalen. Houd er rekening mee dat de tarieven op de site jaarlijks kunnen worden gecorrigeerd voor prijsinflatie. Want elk jaar passen (gemeentelijke) begraafplaatsen hun tarieven aan.


Wie zit er achter Budgetbegrafenis.nl?

Budgetbegrafenis.nl is een site van Amstel uitvaarten, een jonge, snelgroeiende uitvaartorganisatie. Amstel uitvaarten is opgericht begin 2017 maar directeur Peter van Schaik, in het bezit van het vakdiploma Uitvaartondernemer, is al sinds 1996 actief in de uitvaartbranche met websites zoals uitvaart.nl, condoleance.nl, uitvaartmarkt.nl etc. Alle uitvaartleiders die namens Amstel uitvaarten uitvaarten uitvoeren zijn gediplomeerden vakbekwaam. Als je kiest voor Budgetbegrafenis.nl ben je dus altijd verzekerd van een keurige begrafenis maar wel tegen een zeer scherpe prijs!

Amstel uitvaarten is opgericht om mensen te helpen de uitvaart meer in eigen hand te nemen en ook goedkoper te maken. Wij erkennen dat de wensen ten aanzien van uitvaarten veranderen. Mensen willen meer inbreng, meer transparantie en lagere kosten. 

Amstel uitvaarten is geregistreerd bij de KVK onder nummer 68446047.

Wie voeren de begrafenissen uit?

Budgetbegrafenis.nl werkt met een groep van speciaal geselecteerde freelance begrafenisondernemers verspreid over heel Nederland. De uitvaart wordt dus altijd uitgevoerd door een lokale begrafenisondernemer die op de hoogte van is van alle lokale gebruiken, mogelijkheden en tarieven. Wil je vooraf kennis maken? Bel dan ons dan voor een vrijblijvende afspraak: 088 84 88 227.

Is een budget begrafenis bedoeld voor mensen die geen ‘normale’ uitvaart kunnen betalen?

Een budget begrafenis biedt mensen met een kleine beurs de mogelijkheid om waardig afscheid te nemen. Maar ook mensen die meer te besteden hebben kunnen heel bewust kiezen voor een budget begrafenis. Bij voorbeeld omdat ze niet veel geld aan de begrafenis wensen te besteden maar dit liever aan hun (klein)kinderen geven voor een mooie reis of studie. Het zijn ook mensen die heel bewust kiezen voor een sobere begrafenis zonder veel franje omdat dat beter past bij de manier waarop ze hebben geleefd. Ook mensen die bij leven al afscheid hebben genomen van hun dierbare, kunnen kiezen voor Budgetbegrafenis.nl omdat ze dit zelf snel en gemakkelijk kunnen regelen, inclusief de betaling, zonder dat zij daar anderen bij hoeven te betrekken. 

Tot slot, Budgetbegrafenis.nl wordt ook veel gebruikt door executeurs die de uitvaart namens een client regelen. Zij kiezen een begrafenis in plaats van een crematie voor het geval dat een familielid zich mogelijk (veel) later meldt. Bij een begrafenis is er dan nog in ieder geval een plek om naar toe te gaan.