Nu een begrafenis? Je kunt ons nu bellen: 088 – 848 82 27 24/7 Online

Veelgestelde vragen over uitvaartpakketten: direct, intiem en uitgebreid

Welke uitvaartpakketten biedt Budgetbegrafenis.nl?

Op Budgetbegrafenis.nl kun je kiezen uit 3 pakketten met zorgvuldig samengestelde producten en diensten die een waardig afscheid mogelijk maken voor iedereen.

Pakket Direct: Compleet verzorgde begrafenis zonder aanwezigheid van de nabestaanden

Pakket Intiem: Compleet verzorgde begrafenis met een kort afscheid voor kleine groep mensen, waarna de begrafenis plaatsvindt zonder of met een kleine groep nabestaanden. Het verschilt per begraafplaats of ze de aanwezigheid van de direct nabestaanden (max 10 personen) toestaan en of daar mogelijk extra kosten aan verbonden zijn.

Pakket Uitgebreid: Compleet verzorgde begrafenis met een dienst in de aula van de begraafplaats en gebruik van de koffiekamer na afloop. 

In onderstaande tabel kun je de inhoud van verschillende pakketten bekijken en vergelijken.

Ik heb extra wensen. Wat nu?

Heb je naast het gekozen pakket nog extra wensen, zoals een opbaring thuis of rouwkaarten? Dan kun je deze gemakkelijk bij bestellen. Op de pagina met het gewenste pakket staan, onderaan, extra mogelijkheden. Deze kun je selecteren en vervolgens kiezen voor
“Kies deze begrafenis mét deze extra’s”.

Heb je nog andere wensen die niet op de site voorkomen, dan kun je ons altijd mailen of even bellen. We zorgen ervoor dat we al jouw wensen realiseren, voor zover (wettelijk) mogelijk. 


Wat zijn de voor- en nadelen van een pakketuitvaart?

Bij een pakket uitvaart kopen we de belangrijkste onderdelen van een uitvaart tegen scherpe tarieven voor je ingekocht. Bovendien kun je er op vertrouwen dat je niets vergeet omdat de basis goed geregeld is. 

Nadeel kan zijn dat je mogelijk afwijkende wensen heeft. Wees gerust. We kunnen al je wensen mogelijk maken, door onderdelen van het pakket aan te passen zoals de kist, of het type graf of   de begraafplaats zelf zodat je uiteindelijk altijd de uitvaart krijgt zoals je die wenst. 


Kan ik van uitvaartpakket veranderen?

Ja, als je er gaande weg achter komt dat je toch een ander pakket wenst, kun je altijd veranderen. Bijvoorbeeld als je meer begeleiding wenst, of toch een thuisopbaring. Bel ons op en we sturen je een nieuwe, aangepaste begroting. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Wat zijn de voorwaarden van de uitvaartpakketten?

Voorwaarden van toepassing op de uitvaartpakketten op Budgetbegrafenis.nl zijn:

1. Bij de pakketten wordt gebruik gemaakt van de door ons geselecteerde rouwcentra en begraafplaatsen. Andere rouwcentra en begraafplaatsen zijn mogelijk tegen eventuele meerkosten.

2. Ons aanbod geldt voor heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

3. Kosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis met betrekking tot het overlijden zijn voor eigen rekening.

4. Gebruik van de koffiekamer na de begrafenisplechtigheid is exclusief genuttigde consumpties. Deze worden na afloop separaat gefactureerd.

5. Voor de uitvaartkist wordt uitgegaan van standaard afmetingen. Afwijkende afmetingen zijn mogelijk tegen meerkosten. 

6. Alle genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. 

7. Het volledige bedrag moet de dag voor de uitvaart zijn voldaan.


Kan ik elk begraafplaats kiezen?

Ja, we kunnen je helpen met een begrafenis in elk begraafplaats in Nederland. Nu zijn er duizenden begraafplaatsen in Nederland die allemaal verschillende tarieven hanteren. Budgetbegrafenis.nl gaat uit van een gemiddelde prijs. Is de begraafplaats van jouw keuze duurder, dan kan er een meerprijs gelden. Deze wordt zonder winstopslag doorberekend. Je krijgt altijd vooraf eerst een offerte.


Kan ik ook voor een natuurbegraafplaats kiezen?

Jazeker maar de tarieven van alle natuurbegraafplaatsen liggen hoger dan het graf dat bij ons standaard in het pakket zit. De meerkosten van een natuurbegraafplaatsen worden u tegen kostprijs, dus zonder winstopslag, doorberekend.

Hoe zit het met de kosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis met betrekking tot het overlijden?

De mortuariumkosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis zijn voor eigen rekening. Het zijn kosten van derden waarvoor wij als uitvaartonderneming geen opdracht hebben gegeven. Wel kan het zo zijn dat de zorginstelling de rekening naar ons stuurt en wij die kosten doorbelasten. 


Hoe kun je mortuariumkosten voorkomen of beperken?

Als iemand binnen 3 uur na overlijden uit het mortuarium van een ziekenhuis of andere zorg instelling wordt opgehaald, zijn er geen kosten voor het verblijf in het mortuarium. Hoe eerder je ons belt, hoe sneller wij kunnen handelen om kosten te voorkomen door de overledene over te brengen naar ons dienstencentrum. Neem desondanks toch de tijd voor een weloverwogen keuze.


Het kan zijn dat het personeel in het zorgcentrum je vraagt of ze de overledene de laatste zorg zullen verlenen. Hoe wel dit heel aardig en hulpvaardig klinkt is het goed om te beseffen dat dit een commerciële vraag is. Want als je “ja” zegt, kun je vaak een rekening tegemoet zien. 
En dat is zonde want de laatste verzorging van de overledene is bij ons altijd inbegrepen. Daar heb je dus al voor betaald. 


Zijn consumpties wel of niet inbegrepen in het tarief?

Nee, de kosten van koffie, thee etc zijn niet inbegrepen in het tarief. Deze kunnen wel vooraf worden begroot en het daadwerkelijk verbruik zal op nacalculatiebasis worden gefactureerd. 


Zit het graf inbegrepen in het tarief?

Ja, in het pakket zit een algemeen op begraafplaats Rusthof te Leusden. Dit is de meest centraal gelegen begraafplaats. Een algemeen graf is een huurgraf. De beheerder van de begraafplaats bepaalt wie daar in worden begraven en voor een periode van 10 jaar. Deze termijn kan niet worden verlengd.

Wilt u graag een algemeen graf op een andere begraafplaats, dan is dat altijd mogelijk. Is de begraafplaats van uw keuze duurder dan een graf op begraafplaats Rusthof dan betaalt u de meerprijs tegen kostprijs bij. 


Wilt u geen algemeen graf maar een prive graf, dan is dat ook mogelijk. Ook hier geldt: de meerprijs betaalt u tegen kostprijs bij. Bij een prive graf, ook wel familiegraf, bepaalt de eigenaar van het graf wie er worden begraven. En na afloop van de termijn kunt u de graftermijn steeds opnieuw verlengen.


Zit het grafonderhoud in het tarief?

Nee, het de kosten voor grafonderhoud betaalt u niet aan ons maar aan de begraafplaats. U kunt per jaar betalen of het onderhoud in 1 keer afkopen voor de gehele periode van 10 jaar.


Zitten de grafrechten inbegrepen in het tarief?

In ons pakket zitten de de huur van het graf voor de gehele periode van 10 jaar inbegrepen in de prijs. Kiest u een ander type van graf, zoals een prive graf (ook wel familiegraf`) dan betaalt u de grafrechten aan de begraafplaats. 

Mag je een grafsteen plaatsen op het graf?

Op de algemene graven die we aanbieden in ons pakket op begraafplaats van Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA) mag een grafsteen worden geplaatst. Qua formaat moet je denken aan ongeveer een stoeptegel. Het moet een liggende steen zijn, maximaal 60 cm breed bij 45 cm hoog. Als je een steen laat plaatsen, vraag dan een vergunning aan bij CBA Amersfoort. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Soms doet het grafsteenhouwer dat voor je.  Indien er grafbedekking wordt geplaatst, dan rekent CBA onderhoudskosten van EUR 56 ex btw per jaar. Je kunt dit ook in een keer afkopen. U krijgt nog een informatiepakket van CBA met de nodige informatie.Bovenstaande informatie geldt puur voor Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA).  Begrafenissen op andere begraafplaatsen zijn mogelijk maar mogelijk tegen meerkosten en ook de voorwaarden voor grafbedekking kunnen afwijken. 


Welk formaat grafsteen mag ik plaatsen?

Op de algemene graven we aanbieden binnen onze pakketten op budgetbegrafenis.nl kunt u een grafsteen plaatsen van maximaal 60 cm breed bij 45 cm hoog. Als je een steen laat plaatsen, vraag dan een vergunning aan bij CBA Amersfoort. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Waarom mag ik geen grotere grafsteen (laten) plaatsen?

In een algemeen graf worden 3 personen begraven. Voor elk persoon moet plek zijn voor grafbedenkingen. Het oppervlakte van het graf moet dus ruimte bieden voor grafbedekkingen voor 3 verschillende personen. 


Zit de grafsteen inbegrepen in het tarief?

Nee, de kosten van de grafsteen zijn niet inbegrepen.

Zit de kist inbegrepen in de (pakket)prijs?

Ja, bij elk pakket heb je de keuze uit 2 kisten:


*  een blankhouten kist (binnenbekleding: ongebleekt katoen)

* een spaanplaat kist met eikenprintfolie (binnenbekleding geplooid satijn)

De blankhouten kist wordt vaak gebruikt wanneer (klein)kinderen nog iets willen tekenen of schilderen op de kist.  Wil je liever toch een andere kist, dan is dat mogelijk tegen meerkosten.Waarom is er een toeslag voor een extra grote of brede kist?

Een extra grote of brede kist komt minder vaak voor en worden in kleinere hoeveelheden vervaardigd.  Dit leidt tot hogere kosten. Ze moeten vaak speciaal worden gemaakt. 

Gebruiken jullie gerecyclede kisten of kisten met een beschadiging?

Nooit. We zijn weliswaar een budget maatschappij maar doen NOOIT concessies aan de kwaliteit. 

Als ik zelf een kist regel, krijg ik dan korting?

Nee helaas, onze tarieven zijn zo laag omdat we bepaalde diensten als pakket inkopen. Een kist maakt daar onderdeel vanuit. Daarnaast is het zelf regelen van een kist niet altijd voordeliger en kunnen er ook logistieke problemen ontstaan. Kist en overledene moeten min of meer gelijktijdig aanwezig zijn. Bovendien heeft u te maken met dubbele transportkosten wanneer overledene en kist apart worden vervoerd. Of in ieder geval meer dan de prijs die u bij ons voor een kist betaalt als onderdeel van een uitvaartpakket.

Mag ik mijn overledene zelf verzorgen?

Jazeker, je mag je dierbare altijd zelf verzorgen.

Ik wil graag meehelpen met de verzorging. Kan en mag dat?

Jazeker, je mag je dierbare altijd zelf verzorgen of daarbij aanwezig zijn als onze medewerkers jouw dierbare verzorgen. 

Wil je dat onze medewerkers de overledene verzorgen, dan kost dat niets extra’s. 

Wil je de gehele verzorging samen met onze medewerkers doen, dan kunnen er meerkosten zijn van € 50 omdat een verzorging met familie meestal langer duurt. Dit geldt niet als je alleen de make up wilt aanbrengen of het haar in model wilt brengen.

Kan mijn dierbare thuis of elders worden opgebaard in plaats van in een uitvaartcentrum?

Jazeker, als je daar de ruimte thuis voor hebt, kunnen we de overledene bij je thuis opbaren of een andere locatie naar wens. Hierdoor kun je 24 uur per dag bij de overledene zijn, in je eigen vertrouwde omgeving. Je kunt kiezen tussen een opbaring op bed of in een uitvaartkist. 

De thuisopbaring is inclusief het verzorgen van de overledene en alle benodigde materialen zoals de koeling voor bed of kist, een hygiënische hoes, kistbaar of schragen, kistrok, glasplaat, het halen en brengen van voornoemde spullen en het vervoer van de overledene naar de begraafplaats. Op de site vind je deze mogelijkheid onder de Extra Mogelijkheden onder “Thuisopbaring”.

Is er een toeslag voor een begrafenis of begrafenis op zaterdag of zondag?

Dat kan maar hoeft niet altijd. Een groot aantal crematoria en begraafplaatsen hebben een weekendtoeslag maar steeds meer crematoria en begraafplaatsen hebben dit afgeschaft. Als je een uitvaart op zaterdag of zondag wenst, laat ons dit dan altijd zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we vooraf informeren bij de begraafplaats zodat we dit mee kunnen nemen in de begroting. Zo kunnen ongewenste verrassingen worden voorkomen. 


Ik wil graag een duurzame uitvaart, een uitvaart die het milieu en de leefomgeving zo min mogelijk belast. Kunnen jullie dat bieden?

Jazeker! Directeur Peter van Schaik van Budgetbegrafenis.nl bracht al in 1997 een speciale site uit over de zogenaamde groene uitvaart, lang voordat de naturaverzekeraars zich er mee probeerden te profileren. 

De site www.groeneuitvaart.nl geeft allerlei praktische tips voor een uitvaart die de leefomgeving zo min mogelijk belast. Als je een groene begrafenis of begrafenis op een natuurbegraafplaats wenst kunnen we rekening houden met al deze aspecten en juist die producten en diensten kiezen die zo min mogelijk impact hebben op de leefomgeving. Dus ook voor een duurzame begrafenis kun je terecht bij Budgetbegrafenis.nl.